Machinepark

Miniaturisering van elektronica vraagt om state-of-the-art equipment. Makso werkt met een modern machinepark en blijft daarin ook investeren. Het draagt bij aan de hoge kwaliteit, de snelheid en de flexibiliteit die Makso biedt. Voor spoedklussen wordt altijd capaciteit vrijgehouden.

Makso beschikt onder meer over:

Mydata SMD productielijnen

Hoogwaardige, geautomatiseerde pick-and-place productielijnen, die in hoog tempo betrouwbare productie leveren. De machines zijn snel inzetbaar, waardoor de flexibiliteit wordt vergroot.

Wij produceren met 6 pick-and-place machines, in 4 lijnen opgesteld, opdrachten van 2 stuks tot wel 200.000 stuks per jaar.

Ersa Versaflow 3 selectieve soldeermachine

Voor het geprogrammeerd solderen van conventionele producten met een zeer nauwkeurig, schoon en mooi resultaat.

Kardex Shuttle magazijnsystemen

Deze computergestuurde verticale magazijnsystemen zorgen voor een razendsnelle selectie van de benodigde componenten.

HB Automation 10-zone reflow oven

Met deze machine is iedere productierun specifiek te moduleren. Dat leidt tot een beter beheerst soldeerproces en een hogere kwaliteit.

Mirtec Automatische optische inspectiemachines (AOI)

Met vijf camera’s inspecteren deze machines de geassembleerde printplaten aan de hand van de master sample die door de klant is goedgekeurd.

Nutek laserschrijver

De laserschrijver voorziet printplaten van een minuscuul kleine QR-code. Gekoppeld aan het track-and-tracesysteem zijn zo van elke geassembleerde printplaat alle details uit het productieproces terug te vinden.

PVA selectieve coating lijn

De coating lijn kan zowel 100 procent coaten als selectief conformal coating aanbrengen. De machine is voorzien van een in lijn geplaatste UV inspectiemachine en de eveneens in lijn geplaatste curing oven zorgt voor een kwalitatief zeer goed resultaat.

Gibas – Bühnen Hotmelt lijmrobot

Hotmelt lijm, precies gedoseerd, precies op z’n plaats.

Makso ziet dat er bij haar klanten steeds meer behoefte komt om bepaalde componenten op een printplaat te fixeren met behulp van hotmelt lijm. Begin dit jaar hebben we besloten om samen met de firmas Gibas en Bühnen een robot opstelling samen te stellen die in ieder geval het repeterend lijmwerk geheel zelfstandig op zich kon nemen.

Onlangs hebben de eerste van onze klanten hun groen licht gegeven om hun producten door de robot te laten bewerken.