De 1e robot is aan de slag bij Makso

jun 21, 2016

Makso ziet dat er bij haar klanten steeds meer behoefte komt om bepaalde componenten op een printplaat te fixeren met behulp van hotmelt lijm. Wat schoorvoetend begon met af en toe een lijmjob, groeide al snel uit tot een dagvulling voor minstens 1 maar meestal meerdere van onze medewerkers.

Begin dit jaar hebben we besloten om samen met de firmas Gibas en Bühnen een robot opstelling samen te stellen die in ieder geval het repeterend lijmwerk geheel zelfstandig op zich kon nemen.

Begin Juni werd deze installatie afgeleverd en heeft sindsdien heel veel proefruns gemaakt.

Onlangs hebben de eerste van onze klanten hun groen licht gegeven om hun producten door de robot te laten bewerken.

Omdat veel van onze klanten na het hotmelt lijmen een coating, 100% of selectief, op de print willen, hebben wij de lijmrobot in lijn met de PVA coatinglijn geplaatst. Op deze manier kan de robot de printen automatisch in de PVA “afleveren”.

Met deze investering bieden wij onze klanten een zeer gelijkmatig afgewerkt product, geheel volgens hun specifieke eisen.

De verwachting is dat dit niet onze laatste robot zal zijn. Mocht u willen weten wat deze procesverbetering voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op via info@makso.nl.