Duurzaam ondernemen bij Makso Assemblage: een stap in de groene richting!

feb 19, 2024

Bij Makso Assemblage vinden we dat het onze verantwoordelijkheid is om duurzaamheid te integreren in al onze bedrijfsactiviteiten. Het verminderen van onze ecologische voetafdruk is voor ons een belangrijk onderwerp. Hier delen wij graag enkele van onze recente initiatieven en successen op het gebied van duurzaam ondernemen.

Zonne-energie: een stap richting zelfvoorziening
In de afgelopen jaren is er aanzienlijke vooruitgang geboekt in het gebruik van zonne-energie. In 2022 hebben onze 750 zonnepanelen maar liefst 249.000 kWh aan energie opgewekt, gevolgd door 215.000 kWh in 2023. Deze inspanningen hebben ons geholpen om onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen te verminderen en onze zelfvoorzienendheid te vergroten. Het tekort wordt aangevuld met groene windenergie van ENGIE.

Vermindering van gasverbruik door warmtepompen
Om onze impact op het milieu verder te verminderen, hebben we geïnvesteerd in warmtepompen voor het verwarmen van al onze ruimtes. Niet alleen zorgt dit voor aanzienlijke reductie op ons gasverbruik, maar ook onze nieuwe kantoren zijn volledig gasvrij.

Efficiënt energiebeheer met computergestuurde systemen
Een van onze meest recente initiatieven omvat de implementatie van een geavanceerd computergestuurd systeem. Hiermee kunnen er op afstand machines aan- en uit gezet worden, waardoor onnodig energieverbruik wordt voorkomen. Bovendien kunnen er via dit systeem verschillende apparaten geprogrammeerd worden, zoals luchtbevochtigers en airconditioners, wat kan resulteren in een besparing van minstens 100.000 kWh per jaar.

Led-verlichting en isolatie: optimalisatie van energie-efficiëntie
Om ons energieverbruik verder te verminderen, hebben we ons hele pand voorzien van energiezuinige led-verlichting. Daarnaast is er geïnvesteerd in dubbele isolatie voor onze gevel, waardoor de verwarmingskosten verder verlaagd worden.

Groene stroom en zonne-energie
We zijn trots om aan te kondigen dat we zijn overgestapt naar ENGIE voor onze energiebehoeften. Hier wordt groene stroom ingekocht, afkomstig van windenergie, waardoor onze bijdrage aan duurzame energieproductie vergroot.

Partnerschap met Groene Cadans en continue verbetering
Om onze duurzaamheidsinspanningen verder te versterken, werken we nauw samen met Groene Cadans. Zij begeleiden ons in het gehele traject, van monitoring van energieverbruik tot het identificeren van mogelijkheden voor verdere verbetering. Dankzij hun expertise kunnen wij blijven innoveren en streven naar een steeds groenere toekomst.

Naar een duurzame toekomst
Bij Makso Assemblage streven we er voortdurend naar om onze impact op het milieu te verminderen en een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Onze investeringen in duurzame energie, energie-efficiëntie en groene praktijken zijn slechts een begin. Wij blijven ons inzetten voor duurzaamheid en kijken uit naar een toekomst waarin we samen een nog grotere impact kunnen maken.