Het dak eraf voor nieuwe Makso Protoshop

jun 23, 2017

Op dinsdag 23 mei ging het dak eraf bij de nieuwe Makso Protoshop in Veenendaal. Letterlijk, want de productielijn werd via het deels verwijderde dak van het pand aan de Planckstraat 20A op z’n plaats gehesen en geïnstalleerd. Een bijzondere gebeurtenis, want dit is naast een verdubbeling van de productieruimtes in 2014, al de tweede decentrale uitbreiding voor het Veenendaalse Makso Assemblage in slechts 3 jaar tijd.

Prototypes en kleine oplages

Toen Nico Bovenschen in 2011 Makso overnam, voorzag hij wel groei. “Maar ik had niet verwacht dat het zó hard zou gaan”, vertelt hij. “Iedereen kan bij ons terecht voor de assemblage van printplaten. Of je nu een prototype nodig hebt of jaarlijks 10-duizenden printplaten afneemt, we leveren zo snel mogelijk uit.” Dat vraagt om veel flexibiliteit in het productieproces en dat is precies de reden waarom Makso de Protoshop opent. “Hier is de SMD productielijn speciaal ingesteld op het snel vervaardigen van prototypes en kleine oplages. We denken ook hier mee met de klant over onder andere de meest efficiënte wijze van produceren. Als een klant grotere aantallen nodig heeft, dan kan de productie eenvoudig en naadloos opgeschaald worden bij Makso Assemblage.”

Opening per 1 juli 2017

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt om de Makso Protoshop klaar te maken voor productie. “We gaan in juli 2017 officieel open, tot die tijd kan men met prototypes en kleine oplages gewoon bij Makso Assemblage terecht”, aldus Nico. “Maar daarna ook hoor, zo kunnen wij onze klanten en nieuwe relaties de voordelen van ons one-stop concept blijven aanbieden terwijl de gehele flexibiliteit van ons aanbod sterk wordt verbeterd.

Meer informatie

Makso Assemblage

www.makso.nl

www.maksoprotoshop.nl (per 1 juli 2017)