Investering in de toekomst: ICT voorzieningen bij Makso Assemblage

apr 19, 2024

In de afgelopen twee jaar heeft Makso Assemblage aanzienlijke investeringen gedaan die niet alleen de efficiëntie van onze werkwijzen verbeteren, maar ook de diensten die wij aan onze gewaardeerde klanten leveren. Deze investeringen zijn gericht op het versterken van onze infrastructuur, het upgraden van onze technologische capaciteiten en het verbeteren van onze werkomgeving. De komende tijd zullen we deze investeringen uitlichten, te beginnen met ICT.

Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om onze operationele processen te verbeteren, heeft Makso Assemblage geïnvesteerd in de modernisering van onze ICT-infrastructuur. Deze investeringen zijn gericht op het verbeteren van onze interne systemen en processen, waardoor we een soepelere en efficiëntere werkomgeving kunnen creëren. Enkele belangrijke aspecten van deze investering zijn:

Nieuwe ruimte voor ICT-afdeling
We hebben een nieuwe, grotere kantoorruimte toegewezen aan onze ICT-afdeling, waardoor ze meer ruimte hebben om te werken en te opereren. Deze ruimte is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van onze IT-professionals en biedt een omgeving die bevorderlijk is voor productiviteit en samenwerking.

Eigen werkplaats
Naast de ruimere kantooromgeving hebben we ook een eigen ESD-veilige werkplaats voor onze ICT-afdeling gecreëerd. Deze werkplaats stelt onze technici in staat om onderhoud, reparaties en testen uit te voeren, waardoor we onze systemen snel en efficiënt kunnen onderhouden.

Verbeterd beheer van IT-systemen
Door te investeren in onze ICT-infrastructuur kunnen we onze IT-systemen beter beheren en onderhouden. Dit omvat het implementeren van geavanceerde beheer-, management- en monitoringstools, het regelmatig bijwerken van software en het verbeteren van ieders on- en offline beveiliging om ervoor te kunnen zorgen dat onze systemen optimaal presteren en veilig blijven, medewerkers (bijna) zorgeloos kunnen werken, en dat alles binnen een stabiele, veilige eigentijdse omgeving.

Voorbeeld hiervan is de recente aanschaf van 4 HPE ARUBA 6100 24g 4spf+ switches voor de productielijnen en de aankoop van 4me als ETSM-softwareoplossing. De ARUBA switches stellen ons in staat om slimmer te kunnen switchen tussen virtual stacking en online beheer. 4me is een strategische softwaretool die specifiek is ontworpen om de dienstverlening binnen (IT)organisaties te optimaliseren en stroomlijnen. Er wordt gewerkt via USM-workflows die essentieel zijn voor het verbeteren van de effectiviteit van de dienstverlening.

Investering in een nieuw technisch hart
Momenteel wordt er gebouwd aan een nieuw centraal data-hart voor Makso. Deze omgeving bestaat uit een HPE Alletra6000 storage oplossing, gecombineerd met drie HPE Gen11 servers met elk 1TB geheugen en CPU’s die over brute rekenkracht beschikken. Deze omgeving vertegenwoordigt een geavanceerde dataoplossing die specifiek ontworpen is voor hoge snelheid en maximale betrouwbaarheid. Via Mellanox-switches zijn de drie HPE servers en de HPE Alletra6000 met ontzagwekkende onderlinge datasnelheden met elkaar verbonden.

Dit alles maakt dat Makso een aanzienlijke stap zet in het moderniseren tot een eigentijds platform en het voorbereiden op komende technologische ontwikkelingen. Zo zijn we klaar voor de toekomst.

Efficiëntere werkprocessen
Met een verbeterde ICT-infrastructuur streven we naar efficiëntere werkprocessen binnen ons bedrijf. Dit omvat het stroomlijnen van communicatiekanalen, het automatiseren van routinetaken en het verbeteren van de algehele workflow tussen verschillende afdelingen.

Door te investeren in onze ICT voorzieningen streven we ernaar om de algehele efficiëntie van onze activiteiten te verbeteren en een naadloze werkomgeving te creëren waarin onze medewerkers optimaal kunnen presteren.